Four seasons in one weekend

Four seasons in one weekend

20 juni 2019 Uit Door Jantien

Van 13 t/m 17 juni is ons eerste Wildkampeer Weekend geweest onder leiding van Matthieu Veldhuis. ‘Het was echt top!’ zei hij, dus we vroegen hem een verslagje te schrijven.


De wildkampeerplekken

Er ligt voor de tijd van het jaar een recordhoeveelheid sneeuw in de Alpen. Voor wildkamperen midden juni is dat een uitdaging. Veel hutten zijn later open en slecht bereikbaar. Wij trekken erop uit om drie nachten in de bergen te zijn. Een klim door het bos brengt ons bij de eerste plek. De heerlijke warme en droge berglucht nodigt ons uit om na het eten te wandelen in de lange schemering. Wat een fijne en beschutte plek.

In de nacht ondergaan we een typisch fenomeen in de Alpen: Fohn. De tent schudt flink. In de ochtend geeft iedereen aan het geweldig te vinden. Ze hebben dit niet eerder gedaan en snappen werkelijk niet waarom niet iedereen dit doet?!

Verschillend landschap

Het warme en droge weer houdt aan als we naar onze tweede plek klimmen. Over een mooi graadje bereiken we kleine meertjes vol sneeuw en ijs. We vinden weer een prachtplekje met een view. Met dagrugzakken op lopen we in de namiddag over sneeuwvelden naar de Carschina hut om iets te drinken. Lopen door een winter landschap. Wat een pracht. Na het eten volgt nog meer spektakel. Een kort maar intensief onweer breekt uit.

Rondom het kamp

Het is in de ochtend beduidend frisser. Hoog boven de wolken genieten we van de zon en een kopje koffie. Een plek waar je niet weg wil.
Aan het begin van de middag slaan we de tenten op bij een meer, ontspannen lekker en besluiten om nog een stuk met dagrukzak op verder te gaan. We stijgen vlot en traverseren menig sneeuwveld. Het touw wordt gebruikt bij een lastige passage. Maar even later besluiten we om te keren omdat het terrein verder lopen niet toelaat. Simpel te steil en te veel sneeuw. Deze berg coulisse vergeten we niet snel. Terug bij de tenten is het fris en als we de volgende ochtend opbreken is er rijp rondom.

Wat een afwisseling en wat zijn we er heerlijk in de bergen geweest!

Matthieu Veldhuis


Wil jij ook Wildkamperen?

Op 24 augustus vertrekken voor 8 dagen wildkamperen door een vergeten massief, een stil stuk Alpen in het Zwitserse Graubünden met de Wildkampeertrektocht Bivio.

En 30 augustus t/m 3 september gaan we weer een Weekend Wildkamperen in Zwitserland. Daar kunnen nog maar 3 deelnemers mee!